Vad vi gör


Vi har specialiserat oss på digitalisering i olika former. Under åren så har vi scannat miljontals kartor, ritningar och dokument för att sedan vektorisera rasterfilerna till moderna CAD/GIS-filer. I de fall som det saknas underlag så åker vi ut i fält och dokumenterar byggnader, mark och konstruktioner med den senaste laserscanningstekniken för att skapa CAD och BIM-modeller av världsklass!

Placeholder

Fastighet


Under årens lopp har vi laserscannat ca 3 miljoner kvadratmeter byggnadsyta. I samband med uppmätningen så inventerar vi också fastigheterna för att fylla förvaltningssystem med korrekt information. En tydlig trend är att byggnadernas area tenderar att växa vid en exakt uppmätning vilket ger flera ekonomiska fördelar.


Placeholder

Industri


Oavsett om du arbetar på ett kärnkraftverk eller i en blöjfabrik så kan vi hjälpa dig att minimera dina driftstopp och optimera din maskinpark. Att projektera på rätt underlag kan spara upp till 50% av projekteringskostnaden. Vi har kunskapen, metoderna och erfarenheten för att du ska lyckas i dina projekt.


Placeholder

Samhällservice


Primärkartor, situationsplaner, VA-kartor och terrängmodeller är vardag för oss. Vi kan hjälpa dig vid bland annat kartframställning, ajourhållning och editering av flygdata (LiDAR). Om du har en GPS-enhet i din bil så har vi med stor sannolikhet ritat ut vägnätet och kopplat adresser mot geografiska punkter.

Hur vi gör det

Vi har genom åren specialiserat oss på en mängd olika tjänster som vi tror kommer göra nytta i er organisation.

Scanning

Planritningar i 2D/3D

Vektorisering av kartor

Fineditering av laserdata

Vektorisering/Objektifiering

iCAD Arkiv

Astacus toolbox

Uppmätning

Scanning av pärmar

Utrymningsplaner

Ajourhållning med appar

Under Ground Scanning (UGS)

Kontakta oss


Kontakta oss gärna med dina förfrågningar, kontaktuppgifter ser du här nedan eller via Kontakt -> Medarbetare

KontaktAdress Strandvägen 3, 591 36 Motala

Telefon 0141 – 54040

E-postinfo@astacus.se