iCAD Arkiv samlar alla dina ritningar och dokument


iCAD Arkiv är en webbaserad arkivlösning. Alla digitala ritningar och dokument lagras hos oss och är alltid tillgänglig via dator, läsplatta och smartphone.

Intuitivt webbarkiv

Att använda iCAD Arkiv innebär att Astacus AB tar ansvar för dina digitala ritningar och dokument som lagras på en väl skyddad server. Du kommer åt ditt arkiv varifrån du än är och kan enkelt göra hela eller delar av arkivet tillgängligt för andra med behörigheter som du själv bestämmer.

iCAD Arkiv fungerar i Windows, Mac, Linux, Android och i flertalet webbläsare. Du behöver ingen speciell programvara då allt körs direkt i din webbläsare. I det intuitiva gränssnittet söker du enkelt fram de ritningar/dokument som du är intresserad av. En inbyggd viewer låter dig sedan granska din ritning/dokument. Du kan enkelt mäta avstånd, areor, maila eller skriva ut dina filer.

I samband med inventering i fastigheten kan du enkelt granska dina ritningar och göra kommentarer med hjälp av symboler i en läs- platta. Behöver något ändras markerar du ändringen med en symbol. Allt sparas i en kopia av ritningen. Om du vill kan vi sedan hjälpa dig att föra in ändringarna i originalritningarna.

Med en enkel knapptryckning kopieras ritningarna till ett uppdateringsprojekt.

Arkivet byggs upp i en trädstruktur där er egen admin enkelt kan styra vilka behörigheter och rättigheter respektive användare ska ha.


Hur går det till?

Börja med att kontakta oss så går vi igenom alla förutsättningar och tittar på våra möjligheter att tillgodose era behov.


Funktioner i iCAD Arkiv:

– Dina ritningar är alltid tillgängliga och åtkomliga via dator, läsplatta och smartphone.

– Direktkoppling till Astacus CAD-operatörer om du vill vektorisera en scannad ritning eller uppdatera en befintlig CAD-ritning.

– Alla vanliga filformat kan lagras i iCAD Arkiv. Viewern visar 2D-vyer av alla format på marknaden!

– Rättigheter och behörigheter styr du enkelt själv.

– Registrering av nya dokument och parametrar sker enkelt av behörig användare.

– Sökning av registrerade dokument sker i form av fritextsökning. I träfflistan väljer du vilken ritning du vill titta på.


våra övriga tjänster…

Vi har genom åren specialiserat oss på en mängd olika tjänster som vi tror kommer göra nytta i er organisation.

Scanning

Planritningar i 2D/3D

Vektorisering av kartor

Fineditering av laserdata

Vektorisering/Objektifiering

iCAD Arkiv

Astacus toolbox

Uppmätning

Scanning av pärmar