Astacus och 5D Systemkonsult i strategiskt samarbete

De två svenska företagen, Astacus och 5D Systemkonsult som tidigare har samarbetat kring mobila lösningar, har skrivit ett strategiskt avtal om samarbete inom ytterligare en rad områden.

5D Systemkonsult är ett väletablerat företag med ett mycket starkt erbjudande i form av Landlord III som är ett komplett affärssystem för drift och förvaltning av fastigheter.

Astacus är en av Nordens största förmedlare av CAD-tjänster som utförs i Indien under en produktion som är ISO 9001 certifierad. Astacus tjänster inom CAD och BIM är också en viktig del i arbetet att förädla kundernas ritningsdata till fungerande BIM-modeller vilket är nödvändigt för att skapa förutsättningar för en effektivare förvaltning. Astacus bedriver också utveckling av mobila lösningar för smartphones och plattor (tablets) och har haft stor framgång med sitt koncept ”smarta appar”. Arbetet med att göra design och ta fram specifikationer leds från huvudkontoret i Linköping medan programmeringen utförs av ett team i Indien.

– Detta samarbete visar att Astacus satsning på mobila lösningar i kombination med CAD och BIM-tjänster är riktig. Genom unik kompetens på hemmaplan och ett produktionsteam med stor kapacitet i Indien kommer vi nu kunna förstärka 5D Systemkonsults erbjudande på ett kraftfullt sätt vilket kommer uppfattas som unikt på marknaden, säger Göran Hall, VD och grundare för Astacus AB.

– Samarbetet med Astacus har utvecklats på ett mycket positivt sätt och det har nu gjort att vi fördjupat vårt samarbete till en ny nivå. Vi är mycket nöjda med Astacus och deras djupa kompetens inom mobila lösningar är enastående, säger Mats Broman, VD för 5D Systemkonsult AB.