Astacus utser ny VD

Carl Hoffstedt tar nu över VD-posten efter Göran Hall för Astacus AB, en av Europas ledande leverantörer av uppmätningstjänster inom fastighetssektorn. Göran Hall, en av grundarna till Astacus AB lämnar efter 16 år över VD-skapet och tar istället en roll som ekonomichef i Astacus AB samtidigt som han kommer att fokusera på Astacus fortsatta expansion i Europa i rollen som koncern VD.

Carl Hoffstedt, civilingenjör från Motala, har jobbat de senaste 8 åren i Astacus, varav de sista åren som vice VD. – Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen. Strategin är lagd och vi håller fortsatt kurs där fokus kommer att ligga på ökat värde i våra tjänster med kunderna i centrum”, säger Carl Hoffstedt. Tveklöst ser det mycket ljust ut för oss. Vår satsning på skräddarsydda verktyg, effektiva metoder i kombination med ökad kompetens hos produktionen ger resultat. Håller vi kursen stadigt på inslagen väg så bedömer jag förutsättningarna som mycket goda för en fortsatt framgång för Astacus, säger Carl. – Det känns mycket bra med denna lösning, menar Göran Hall.

Astacus får in en yngre VD som är tekniskt mycket kompetent samtidigt som han är väl förtrogen med marknaden. Vi ser att Sverige ligger i framkant avseende hantering och användning av fastighetsdata och all den erfarenhet vi får från hemmamarknaden är mycket värdefull för vår satsning internationellt. Astacus har utvecklats mycket positivt de senaste åren och är representerat i 5 länder i Europa samt Indien.