Astacus och BIMobject i strategiskt samarbete

De två svenska företagen, Astacus och BIMobject har idag skrivit ett strategiskt avtal om samarbete inom flera områden. Astacus är baserat i Linköping och är en av Nordens största förmedlare av CAD-tjänster som utförs i Indien under en produktion som är ISO 9001 certifierad. Astacus bedriver också utveckling av BIMobjekt för Autodeskplattformarna AutoCAD och Revit.

En webbaserad platform för att kunna ladda ner Revit familjer och Revit ”appar” lanserades för några år sedan. Samarbetet mellan dessa två dynamiska svenska företag går ut på att Astacus Indien nu blir ett auktoriserat BIMobject development center och detta gör att BIMobject och dess affärspartners över hela världen får tillgång till mer än 400 ingenjörer som kan skapa BIMobjekt till framförallt Revit.

Den Indiska delen blir integrerad i BIMobjects projekthanteringsystem som är en del av byggproduktportalen bimobject.com, där franchisetagare och BIMobjects partners runt om i världen kan skapa, publicera och underhålla BIMobjektprojekt tillsammans med tillverkare av bygg- och inredningsprodukter. Astacus kommer att bli BIMobjects affärspartner i Norden och sälja webtjänster som publicering, BIMproduktkataloger (affiliates) och även samarbeta lokalt med tillverkare för att skapa intelligenta och informationsrika Revitobjekt med mycket hög kvalité.

Astacus webportal kommer att kopplas samman med bimobject.com med hjälp av webservices enligt ”channel” konceptet, som gör att alla tillverkare som använder sig av BIMobject.com-portalen kan bli publicerade hos biminfo.se

– BIMobject är ett mycket starkt affärskoncept med en stor potential. Detta samarbete visar att Astacus satsning på att bygga upp en kompetent produktion av Revit-objekt är riktig. Genom unik kompetens på hemmaplan och ett produktionsteam med stor kapacitet i Indien kommer vi nu i ännu större utsträckning att tillföra nytta på global nivå, säger Göran Hall, VD och grundare för Astacus AB.

– Samarbetet med Astacus har utvecklats på ett mycket positivt sätt och det har nu gjort att vi fördjupat vårt samarbete till en ny nivå. Vi är mycket nöjda med Astacus och deras djupa kompetens inom Revit är enastående, säger Stefan Larsson, VD för BIMobject AB.

Om Astacus AB Astacus är en av Nordens största förmedlare av konverteringstjänster. Produktionen sker i Indien där våra operatörer arbetar i skift med tjänster inom CAD, GIS & BIM. Produktionen är ISO:9001-certifierad. Arbetet leds av specialister i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Företaget har sitt huvudkontor i Linköping där även Astacus Scanning Center har sina lokaler. Hit skickas allt kundmaterial som scannas innan det skickas vidare till produktionen i Indien. Idag har Astacus utfört tusentals uppdrag åt flera hundra kunder.

Om BIMobject AB BIMobject AB är ett svenskt företag med en global skalbar affärsidé. Vi hjälper våra kunder att bli mer framgångsrika inom marknadsföring och försäljning, genom att skapa virtuella kopior av deras produkter som BIMobjekt. Dessa BIMobjekt gör tillverkarnas produkter mer lätttillgängliga i byggprocessen som idag sker med moderna IT-verktyg för design och konstruktion sk. BIMsystem (Building Information Modeling).